První případ se odehrál v nákupním centru plzeňské části Slovany. Muž požádal chlapce, jestli si může z jeho mobilu zavolat. Kluk souhlasil, vytočil požadované číslo, dal hlasitý odposlech, ale aparát nechtěl pustit z ruky. Lupič mu i tak telefon vyrval a dal se s ním na útěk.

Chlapec ho po chvíli dohnal a křičel na něj, ať telefon vrátí. Se zlou se potázal. „Pachatel se k poškozenému chlapci otočil s takzvaným boxerem v ruce a udeřil ho do ruky,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová. Pak i s mobilem utekl, záhy ho ale zadrželi policisté.

Mámu škrtil

Druhý případ je ze Zbirozhu na Rokycansku. Mladík chtěl sebrat mobil vlastní mámě. „Poté, co mu ho žena odmítla vydat, ji povalil na zem a několikrát ji udeřil pěstí do oblasti hlavy, vyhrožoval jí zabitím a škrtil ji,“ uvedla Raindlová.

Vyděšená žena mu telefon dala, a ve strachu o život popadla do ruky nůž. Povedený syn se lekl a zmizel. Zakrátko už ho měli policisté. Jak on, tak lupič z Plzně skončili ve vazbě. Hrozí jim až desetiletý pobyt v base.

VIDEO: Dva lupiči v Hronově přepadli muže a sebrali mu auto.

Video
Video se připravuje ...

Dva lupiči v Hronově přepadli muže a obrali ho o auto. Policie ČR