Výsledkem odvolacího řízení je tak zrušený původní tachovský verdikt. „Krajský soud v Plzni obžalovanému uložil trest odnětí svobody v trvání 30 měsíců, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání 36 měsíců a přiměřená povinnost zdržet se požívání alkoholických nápojů," uvedla mluvčí soudu Jana Durná. 

Manželka tyrana tak dosáhla svého, i přes všechna příkoří totiž u soudu tvrdila, že partnerovi odpustila. Usmířili se prý hlavně kvůli válce na Ukrajině, která jejich situaci zásadně změnila. Věří, že jí muž doma pomůže s péčí o děti, rodiče i s finanční situací. 

Očekává pomoc

„Teď mám u sebe obě naše děti a minulý týden jsem přivezla z Ukrajiny svoje rodiče, kteří se o sebe sami nedokážou postarat. Matka je po amputaci ruky a otec má rakovinu prostaty a nosí pleny. Musím chodit do práce, těžce to zvládám, jsem na všechno sama. Potřebuji nějakou pomoc,“ vysvětlovala podle novinek.cz žena u soudu v Tachově.

Její partner se prý také ve vazbě polepšil. „Zažil, jaké je to  v cele, a to ho vyléčilo. Dobře ví, že kdyby něco zkusil, tak tam skončí znovu. Z toho má strašný strach,“ tvrdila Ukrajinka.

Domácí teror

Teror přitom zažívala od chvíle, kdy před třemi lety přijela do Česka za prací. Muž ji stále kontroloval telefonem, běda, když se hned neozvala. „Vyhrožoval, že už nikdy neuvidí děti, které v té době pobývaly u něj a jeho matky na Ukrajině. Jeho žárlivost a intenzita útoků vygradovaly v době, kdy za poškozenou přijel do České republiky,“ stojí v obžalobě.

Po posledním útoku skončila napadená ve špitálu. Muž ji před tím měl hodiny mlátit a vyhrožovat, že ji uškrtí, když mu neprozradí jméno údajného milence. Žena podle znalců kvůli tomu trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Muž se dostal do křížku se zákonem i v Polsku, kde vyfasoval tříletý zákaz pobytu v Schengenu kvůli porušení protiepidemických opatření. Aby se trestu vyhnul, nechal si změnit jméno.

VIDEO: O domácím násilí.

Video
Video se připravuje ...

O čem se mlčí - Domácí násilí. Videohub