Adamova sakura je vysazená ve školní zahradě. Děti, kterými smrt spolužáka velmi otřásla, u ní daly, spolu s pedagogy, chlapci symbolicky poslední sbohem.

„Sakura je krásný strom, který brzy vykvete. Děti přinesly plyšáky, sošky andělů, ale také dopisy a další dárky. Všechno jsme uložili do krabice a dali ke kořenům stromu,“ uvedl server novinky.cz slova ředitelky školy.

Zpráva o smrti hocha, kterého měl navíc údajně ubodat otec, všemi velmi otřásla. „Přišli jsme o velmi oblíbeného a chytrého chlapce, který byl věčně dobře naladěný, zkrátka takové sluníčko,“ vzpomínala ředitelka školy. Vyrovnat se s tragédií pomáhá dětem povolaný psycholog.

Tragické narozeniny

Hrůzný čin se měl odehrát v den chlapcových narozenin. Dítě měl napadnout otec. „Nejdřív ho měl snad škrtit a pak na něj vytáhnout nůž. Jeho tátovi muselo přeskočit, když něco takového udělal,“ popsali podle serveru novinky.cz chlapcovi kamarádi. Adam už před lety přišel o maminku a vyrůstal s otcem a prarodiči.

Přivolaní záchranáři už školákovi nemohli pomoci. „Přes veškerou snahu zasahujících záchranářů musel lékař konstatovat úmrtí,“ uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Muž skončil v kritickém stavu v nemocnici, údajně po činu skočil z okna. Policisté případ vyšetřují jako vraždu.

VIDEO: Máma měla zabít vlastní dceru a pak spáchat sebevraždu.

Video
Video se připravuje ...

Ve Spišské Nově Vsi měla osmatřicetiletá žena zabít vlastní dceru (†15) a následně spáchat sebevraždu. TV JOJ