„Jako učitel při doučování přehnul žačku s kalhotkami staženými ke kolenům přes opěradlo gauče a dal jí nejméně dvacet ran na holou zadnici,“ uvedl podle serveru novinky.cz státní zástupce Štefan Oravec. 

Podle spisu měl učitel svoji žačku také osahávat. „V jednom případě jí strčil ruku pod tričko a podprsenku, jindy jí zase sáhl pod kalhotky a zmáčkl zadnici,“ uvádí obžaloba.

„Bála jsem se ho. Jako k třídnímu učiteli jsem k němu měla respekt,“ uvedla dívka do policejního protokolu. Stejné praktiky zkoušel i na další dívku, ta se mu naštěstí ubránila. Útoku se dopouštěl na dívkách mladších 15 let. 

Dívky věšel na hák

„Jednání obviněného mělo sexuální motivaci. Nese za něj plnou odpovědnost, neboť sexuologickým léčením si již v minulosti kvůli podobnému chování prošel,“ napsali znalci do posudku.

„Obžalovaný se před soudem v podstatě doznal. Ve hře je uzavření dohody o vině a trestu,“ dodal státní zástupce Oravec.

Před dvaceti lety muž vlastnil modelingovou agenturu a k mladičkým dívkám se choval stejně. Z tehdejšího rozsudku vyplývá, že dívkám svazoval ruce a pověsil je svlečené na hák připevněný ve stropě a následně je bil přes hýždě rákoskou, páskem nebo rukou.

Znalci u muže nyní diagnostikovali pedofilii s orientací na dospívající dívky a také pseudopedagogický sadismus. To je úchylka, u které si člověk vynucuje poslušnost dětí psychickým nebo fyzickým trýzněním. Za zločin pohlavního zneužití hrozí učiteli až deset let vězení. Soud ještě vyslechne další znalce.