Parkovné zaplatí řidič 60 korun na den. „V tomto poplatku získá parkovné a celodenní jízdenku na MHD. Ta pro srovnání stojí 66 korun. Pokud má uživatel parkoviště předplatné na MHD, pak platí pouze 20 korun na den,“ vysvětlil náměstek primátora Michal Vozobule.

Aby se zabránilo dlouhodobému odstavení aut, musí uživatel parkoviště opustit nejpozději hodinu po půlnoci následujícího dne po příjezdu. Pokud tak neučiní, připlatí si stovku za každý další kalendářní den.

Kamery i nabíjecí místa

Kapacita parkoviště je 318 parkovacíc míst. „Z toho 18 míst je možno použít po úpravě vyblokování pro parkování autobusů, devět míst je pro osoby se zdravotním postižením,“ přiblížil primátor Pavel Šindelář. Projekt pamatuje i na budoucí osazení nabíjecími stanicemi pro elektromobily.

Na příjezdových silnicích budou informační tabule o volné kapacitě, k úhradě parkovného poslouží čtyři terminály, parkoviště ohlídají kamery. Projekt parkoviště si vyžádal investici téměř 35 milionů korun.

Chodníky a cyklostezka

U parkoviště bylo vysazeno 130 okrasných stromů. V okolí vyrostly podél Dobřanské ulice chodníky s cyklostezkami. Od parkoviště vede spojovací chodník s cyklostezkou k mostu přes přivaděč na dálnici D5. Využívají je hlavně studenti a zaměstnanci Západočeské univerzity a firem sídlících na Borských polích.

VIDEO: Řidič je asi vtipálek, vymyslel nový způsob parkování...

Video
Video se připravuje ...

Nový způsob parkování? Vtipálek přivázal své auto řetězem k zábradlí. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií