Šílený útok se odehrál v sobotu v noci v Bukové na Domažlicku. Dvojice už opilých vetřelců (62 a 53) nepřenesla přes srdce, když jim na soukromé akci odmítli nalít alkohol. Po slovní roztržce byli z akce vyvedeni, netrvalo ale dlouho a vrátili se a mladší z nich údajně začal po lidech střílet z brokovnice. Podle informací CNN Prima News se jedná o lovce, který v obci vlastní statek.

Oslavence střelil do kotníku, dalšího účastníka oslavy broky trefily dokonce do obličeje! „On pak střílel z dálky a nějak se to odrazilo a dostal do čela a do břicha jeden brok. Bohužel se to zvrtlo takhle blbě, že Němci přijdou a my je tady budeme hostit. Nejdřív jsme mysleli, že házejí dělobuchy, ale stříleli z té brokovnice,“ prozradil právě zraněný oslavenec CNN.

Střelce už policisté obvinili ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a ze spáchání přečinu výtržnictví. Brokovnici mu sebrali, stíhají ho ale na svobodě. Hrozí mu až deset let za mřížemi.

Útok mohl ale dopadnout mnohem hůř. „Mě to fakt nenapadlo, že to může mít nabitý. Když si to vezmu zpátky, tak si říkám, když kamarádovi mířil z metru na hlavu a zmáčkl to, tak by to bylo hotový,“ dodal postřelený.

Fotogalerie
5 fotografií