Na chlápka, který „to s auty umí zařídit“, dostal Darida před třemi lety kontakt od bývalého spoluhráče z plzeňské Viktorky Davida Limberského (36). Ten ve stejném procesu figuruje jako druhý poškozený a požaduje po Čeňkovi P. přes pět milionů.

„David měl o prodeji a koupi aut přehled, věřil jsem mu. Já už tenkrát hrál v Německu, do toho jsme měli úmrtí v rodině. Chtěl jsem prodat auto, ale neměl jsem čas to řešit,“ popisoval u soudu Darida. S Čeňkem P. se rychle domluvil, a ten si v září 2016 od Daridova otce převzal černé BMW 420d.

Auto fuč, peníze také

Byla dohoda, že Čeněk P. auto prodá a já dostanu milion a 80 tisíc. Po nějaké době se mi ozval, že je prodané, a že by ho potřeboval převést. To zařizoval táta. Já dal údaje, které mi Čeněk P. poslal mailem, účetnímu, ten vystavil fakturu, a Čeňkovi P. ji poslal. Ale nic se nedělo. On mi vysvětloval, že se dostal do finančních potíží, potřebuje více času, ale že to zaplatí,“ popisoval Darida.

Jediné, čeho se dočkal, bylo předloni na jaře 280 tisíc. „Poslal mi tuhle částku, že je to první splátka. Zase mi tvrdil, že ještě potřebuje čas, ale pak už nereagoval,“ dodal Darida. Zbylých 800 tisíc teď požaduje po obžalovaném, kterému hrozí za zpronevěru a podvod až deset let v base, jako náhradu škody.

Limberský přišel o víc

David Limberský, který Daridovi svého tehdejšího kamaráda Čeňka P. dohodil, mu podle obžaloby sám naletěl. Posílal mu stotisícové částky na nákup aut. Z jejich prodeje pak měl mít provizi.

„Bral jsem to tak, že jsme kamarádi a nechtěl jsem na to žádný papír. Neviděl jsem ale ani korunu. Až když už jsem začal být značně nervózní a skeptický, poslal mi z účtu své matky 150 tisíc,“ vypovídal fotbalista.

Rodinná hádka kvůli milionům

Kvůli jedné z půjček, dvěma milionům v hotovosti, se David Limberský před třemi lety pohádal se svou partnerkou, současnou manželkou Lenkou. „Říkala, že je to velká částka a že už v Čendu nemá důvěru, rozmlouvala mi to. Ale já si prosadil svou,“ řekl Limberský u krajského soudu. Tam je teď předvolaná jako svědek i jeho žena.

VIDEO: Obžalovaný Čeněk P. u Krajského soudu v Plzni.

Video
Video se připravuje ...

Fotbalisty Davida Limberského a Vladimíra Daridu měl podle obžaloby podvést obchodník s luxusními auty Čeněk P. Zpovídá se u soudu Romana Vébrová