Krvavý incident se odehrál začátkem letošního roku v Rokycanech. Muž vypil několik piv a pak náhodou potkal bývalou partnerku. Měl prý vztek, že mu nechce půjčovat děti. Se ženou se zamkl ve sklepě, zlomil klíč a začalo peklo.

„Na poškozenou zaútočil kovovou tyčí, udeřil ji opakovaně do zad a do hlavy. Žena se kryla rukama, poté se ukryla pod stolem, odkud ji obžalovaný vytáhl. Z brašny vyndal kuchyňský nůž, opakovaně ho přikládal ženě na krk a přitom jí vyhrožoval zabitím,“ jsou popsané chvíle hrůzy v obžalobě.

Přivolaní policisté museli vyrazit dveře, zraněná žena skončila v nemocnici, kde se podrobila operaci zlomeného lokte. Prožitek u ní vyvolal podle znalců posttraumatickou stresovou poruchu. „Trpí strachem ze tmy, nespavostí, úzkostmi,“ shodli se znalci.

„Mrzí mě, co jsem udělal. Hádali jsme se jako běžní lidé. Rozešli jsme se, vadilo mi, že mi nechtěla půjčovat děti. Nechtěl jsem ji ale zabít či vážně zranit,“ tvrdil Jindřich K. Teď má podle nepravomocného verdiktu krajského soudu strávit 6,5 roku ve věznici s ostrahou.

VIDEO: Staráme se dostatečně o oběti domácího násilí?