„Během více než dvouleté intenzivní stavební činnosti se dokončilo 3. nástupiště, kompletní modernizací pak prošla nástupiště číslo 5 a 6. Rekonstrukce obou historických mostů zlepšila nejen parametry železniční dopravy i provozu na silniční komunikaci,“ uvedl generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda.

Kolejové rozvětvení ve směru na Cheb prošlo kompletní přestavbou. Cestující mohou využívat celkem šest nástupišť, na všechna je z obou podchodů díky výtahům zajištěn bezbariérový přístup.

„To je velký pokrok z hlediska bezpečnosti provozu, protože ještě před zahájením rekonstrukce byl přístup na některá nástupiště po úrovňových přechodech,“ řekl Svoboda.

Vlaky nyní mohou projíždět nádražím rychlostí 80 km/h. Rekonstrukcí prošlo také zabezpečovací a sdělovací zařízení. Stanice tak získala moderní informační systém pro cestující, diagnostická zařízení, protipožární signalizaci, kamerové systémy a přenosové systémy pro dálkové řízení provozu.

Zvelebené okolí

Aby byla obnova komplexní, město zajistilo rekonstrukci tramvajové trati a také celého přednádražního prostoru. V sousedství nádraží vyrostl nový autobusový terminál, který je v provozu od prosince.

 „Celá oblast se nyní stává klíčovým moderním dopravním uzlem našeho města. Věřím, že i díky tomu přilákají jednotlivé druhy dopravy ještě více cestujících,“ popsal primátor Martin Baxa.

Náročné podmínky

Stavbaři pracovali v náročných podmínkách, nádraží je totiž na velmi exponovaném místě. „Kvůli výměně mostů přes Mikulášskou ulici bylo třeba koordinovat vlakovou, tramvajovou, automobilovou i pěší dopravu, zároveň dávat pozor na možnou přítomnost nevybuchlých pum z druhé světové války. A to vše v co nejkratším možném čase,“ vysvětlil Karel Volf, obchodní ředitel společnosti Metrostav.

Práce na železnici v Plzni ale nekončí. V plném proudu je budování takzvaného přesmyku domažlické trati, který má být po stavební stránce dokončen ještě v letošním roce.  

VIDEO: Takhle probíhala zatěžkávací zkouška nově postaveného mostu u nádraží.