Krajský soud v Plzni teď potvrdil březnový verdikt soudu okresního. Obhajoba přitom tvrdila, že jedna ze svědkyň je nevěrohodná. Jednalo se o prostitutku Ivanu M. (44), kterou nedávno jako ztracenou hledala několik dnů rodina i policie.

Frťala ji napadl hned dvakrát. Poprvé ji týral celé čtyři hodiny. „Vyhrožoval jí zabitím, nutil ji dívat se mu do očí, při souloži jí ukazoval v mobilním telefonu fotografie nezletilých dívek,“ uvedla v napadeném rozsudku soudkyně Lenka Prýcová.

Podruhé si Ivanu M. vybral na štaflu v Domažlické ulici o necelé dva měsíce později. Domluvili se na masturbaci, Frťala se ale ani po půl hodině nevzrušil. Když chtěla žena odejít, rozzuřil se. „Přitáhl ji k sobě, zakryl jí dlaní ústa a řekl, že když nebude řvát, nic se jí nestane,“ popsala Prýcová. Ženu zachránilo, že jí zazvonil mobil.

Fantom zaútočil ještě na další čtyři prostitutky. Bil je, kopal, vyhrožoval a za sex neplatil. Když z Domažlické ulice, vyhlášené lokality plzeňských kněžek lásky, zmizel, všechny si oddechy. Jeho uvěznění přijaly s povděkem. „Teď je klid, násilí se tu neděje,“ libovala si Ivana M.

VIDEO: Studio Blesk o prostituci v Česku.