Tragická nehoda se stala v květnu loňského roku na silnici mezi obcemi Lhůta a Šťáhlavy na Plzeňsku. Policista, který zrovna nebyl ve službě, jel soukromým vozem Nissan Qashqai a vezl vzadu dítě. Když se na ně otočil, přejel do protisměru a sestřelil fabii. Její řidička na místě zemřela.

Soudkyně Okresního soudu Plzeň – jih teď policistovo trestní stíhání podmíněně zastavila. „Byla to souhra nešťastných událostí, kterou zapříčinil obžalovaný tím, že se na okamžik nevěnoval řízení,“ uvedla s tím, že pro muže je trestem, že musí žít s tím, co způsobil.

Zůstává u policie

Policista popisoval, že slyšel v autě divný zvuk, proto se otočil dozadu na dítě. „Když jsem otočil hlavu zpět, viděl jsem žlutou barvu. Následoval náraz,“ popisoval se slzami v očích. Marně se pak snažil s dalšími lidmi řidičku nabouraného protijedoucího auta z vozu vytáhnout. To se podařilo až hasičům. Zraněnou vyprostili, žena ale zemřela.

Policista se rodině mrtvé omluvil, poslal jejím rodičům peníze a nabídl pomoc. Podle soudu mu pomohlo i to, že se k zavinění nehody hned na začátku přiznal. Postavili se za něj i nadřízení, muž slouží dál u policie.

Verdikt není pravomocný, lhůtu pro odvolání si ponechal státní zástupce i zmocněnec rodiny mrtvé ženy. Pozůstalí požadují několikamilionové odškodné. Podle soudkyně je mají vymáhat na pojišťovně, kde měl policista pojištěné auto.

VIDEO: Smrtelná nehoda na Pražském okruhu! Vůz sjel ze silnice a narazil do zdi tunelu.

Video
Video se připravuje ...

Smrtelná nehoda na Pražském okruhu! Vůz sjel ze silnice a narazil do zdi tunelu. Aktu.cz