Neštěstí otřáslo domem na Výškovické ulici v neděli 11. února. Tělo ženy, která pracovala v hospodě nedaleko, leželo pod stěnou s balkony. „Žena utrpěla mnohočetná zranění, neslučitelná se životem,“ uvedl záchranář Lukáš Humpl. Lidé mluvili o sebevraždě, tu ale její známí vyvraceli.

„Eva byla skvělá ženská, milovala život. Milovala i své dvě děti, nikdy by je takto neopustila. Nevím, zda přes to zábradlí na balkoně nechtěně přepadla nebo jí někdo pomohl, ale sama neskočila, neměla k tomu žádný důvod,“ tvrdila její kamarádka.

Nebyla sama?

Jiná žena připustila, že Eva se neštítila alkoholu, ale prý ho držela na uzdě. Nicméně většinu osudného večera měla strávit s přáteli v restauraci. Někdo s ní ale údajně byl v bytě i po jejím návratu domů. Co se stalo pak, je zatím záhadou.

Kriminalisté připustili, že možností, jak se události seběhly, může být více. „Zjišťují, co vše mohlo samotnému pádu předcházet. Mezi vyšetřovacími verzemi je i ta, která pracuje s možností cizího zavinění,“ uvedla policistka Eva Michalíková.

Milovat můžeme navždy

Pohřeb servírky Evy proběhl v ostravské části Stará Bělá. Na parte nechala její rodina umístit dojemný citát spisovatele a žurnalisty Milana Švihálka: „Na smrti není nic tragického, to jen ztrácíme fyzickou možnost navzájem se dotýkat. Milovat ale můžeme navždy.“

Týden, kdy k případu došlo, byl zvlášť tragický. Záchranáři řešili za sedm dní šest pádů z výšek, tři lidé zemřeli.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111. Služba je poskytována nonstop a zdarma.

VIDEO: Muž se procházel po zábradlí Nuselského mostu. (28. února 2024)

Video
Video se připravuje ...

Muž se procházel po zábradlí Nuselského mostu. (28. února 2024) Rudolf Vojtíšek

Fotogalerie
3 fotografie