Cesta vody vede od vyvěrajících pramenů a obnovených studánek podél sezónně zavodněných potůčků až k hluboce zařezanému a divoce meandrujícímu potoku v údolí.

„Velkou výhodou práce na projektu bylo, že jsem Bělský les a okolí velmi dobře znal. Od počátku jsem měl v hlavě základní vizi - více vtáhnout lidi do lesoparku a zpřístupnit jim jeho romantická zákoutí,“ řekl autor projektu Ivan Tachezy.

Pro sportovce i romantiky

V úvodní části Cesty vody vítají návštěvníky nově zbudované „Priessnitzovy lázně“ u obnovených pramenů pod Kolibou. Tvoří je dva bazénky s průzračně čistou vodou. Po nových chodnících se pak dá projít k dalším atraktivním novinkám.

Video
Video se připravuje ...

Údolí Výškovického potoka v Ostravě prošlo velkou proměnou, změnilo se v Cestu vody. jejím autorem je architekt Ivan Tachezy. Michal Charbulák

„Po trase naučné stezky si přijdou na své rodiče s dětmi, sportovci, ale i romantické duše. Je tu připraven obr jako strážce mokřadů, veselé žížaly, hadí chodník i hrací prvky – ptačí hnízda,“ pokračoval Ivan Tachezy. Vybudování Cesty vody zabralo necelý rok a stálo 17 milionů korun.

Fotogalerie
16 fotografií