„Náročný projekt, vysoká kvalita stavby a prémiová architektura,“ řekl za developera ředitel Dušan Kastl, který věří, že v Česku dosud nevídaný dům uspěje také v architektonických soutěžích.

Organica je doslova prorostlá zelení, která obklopuje budovu, je na dvoře a živé rostliny plní i stěny některých místností. „Organica drží i certifikát podtrhující její šetrnost k životnímu prostředí,“ řekl projektový ředitel Martin Budina.

Budova tvaru čtyřlisté vrtule se stavěla přesně dva roky a je dalším příspěvkem do rostoucí nové čtvrtě na Nové Karolině, kde kdysi stával černouhelný důl.

Pracuje se všemi živly

Organica nabízí spoustu moderních fíglů. „Má vlastní aplikaci pro chytré telefony, která spojuje uživatele. Na střeše má fotovoltaickou elektrárnu pro částečnou energetickou soběstačnost. Zeleň si zavlažuje dešťovou vodou. Má vzduchotechniku s inteligentní distribucí čerstvého vzduchu, která posílá vzduch tam, kde jsou lidé a kde je ho právě potřeba,“ řekl projektový ředitel Martin Budina.

V budově se při požáru také automaticky otevřou všechny dveře kvůli úniku. Včetně těch, které standardně fungují jen na zaměstnanecké karty.

Pracuj kdy a kde chceš

Budova, kterou z velké většiny obývá společnost nabízející IT služby, následuje poslední trendy, kterými jsou třeba podmínky pro hybridní práci. To znamená kombinaci práce na pracovišti a práce na dálku, třeba z domu.

V rámci pracoviště pak mohou zaměstnanci zvolit pro práci prostory dle jejich uvážení. Pracovní prostory jsou otevřené, velkoprostorové, většinu pater lze oběhnout bez bariér dokolečka, v cestě nestojí žádné dveře.

VIDEO: Praha vybrala finalisty soutěže k Vltavské filharmonii.

Video
Video se připravuje ...

Praha vybrala finalisty soutěže k Vltavské filharmonii Videohub

Fotogalerie
10 fotografií