Žena se s neznámým vystupujícím jako „Joe Gerhard“ seznámila přes aplikaci TikTok. Zprvu si psali jen tak o životě, ale hovory se stáčely stále víc k dvojsmyslům. Muž, nejspíš cizinec, tvrdil, že je z Německa, a získal její důvěru. Cítila se polichocena, že o ni má pohledný muž zájem.

„Neuběhl ani týden a žena od „nápadníka“ obdržela fotografii pánského přirození. Muže vyzvala, aby jí poslal fotku celé postavy. Tak se i stalo. Přišlo foto pohledného muže ve středním věku. Ten naopak chtěl po ženě zaslat nahé fotky, což odmítla,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Na smrt nemocný

Jenže muž se nevzdal. Lichotkami ji nakonec přiměl k zaslání fotek intimních partií a později dokonce i videu, kde se natočila žena úplně celá. Aby získal ještě více, zkusil taktiku náhle těžce nemocného muže upoutaného k lůžku. Jako „důkaz“ poslal foto.

„To už žena poznala, že se jedná o fotomontáž. Zřejmě jí došlo, že to bude podvodník, ale už bylo pozdě, protože již disponoval erotickým videem,“ pokračovala policistka Michalíková.

Pošli 500 dolarů

Nastal obrat. Muž po ženě požadoval 500 amerických dolarů (zhruba 11 tisíc korun). V případě, že peníze nepošle, tak video a fotky rozešle rodině i na sociální sítě. Žena již neváhala a vyrazila na policii.

Ostravští policisté řeší ještě jeden podobný případ, jen v opačném gardu. Nechal se zlákat neznámou ženou, která mu přes videohovor směle ukazovala ňadra a chtěla za to fotku přirození. Pak muže vydírala požadavkem na 25 tisíc korun.

Kriminalisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření z vydírání.

VIDEO: Policejní zásah v bytě podvodníků, kteří rozesílali falešné SMS a mámili z lidí přístup k bankovním účtům.

Video
Video se připravuje ...

Policejní zásah v bytě podvodníků, kteří rozesílali falešné SMS a mámili z lidí přístup k bankovním účtům. PČR

Fotogalerie
8 fotografií