Cestující v autobusech, v dodávkách, ale i osobních automobilech. Tito všichni procházejí namátkovými kontrolami. „Prohlížíme prostory, které by případní převaděči mohli využívat. Eliminujeme tak možnost jejich přepravy,“ sdělil šéf odboru cizinecké policie krajského ředitelství Radomír Jurok.

Průběžné zastavování vozů nepůsobilo komplikace v dopravě. Vozy strážci zákona a hranic odstavovali za krajnici, aby ostatní mohli bez potíží projet. „Ze zdržení strach mít nemusíte,“ potvrdil Jurok. Žádné znovuzavedení kontrol všech vozidel, jako ty vloni v září, zatím vláda neschválila.

„Dnes jsou zde kontroly v pořádku, zatím se nikdo nestačil někde někoho naložit a projet,“ konstatoval policista David Čmiel a už vyrážel zastavovat další dodávku.

Video
Video se připravuje ...

Policie posílila hlídky a kontroluje auta na česko-slovenské hranici v Mostech u Jablunkova. Karel Janeček

Zadrželi na 200 migrantů

Přes Českou republiku dál na západ se v poslední době nedostaly přes posílené hlídky bezmála dvě stovky migrantů, v policejních celách končí jejich převaděči. Pašování zákon postihuje až pětiletým kriminálem.

Před pár dny na přechodu Bumbálka zadrželi muže cizí národnosti (45), který se snažil dopravit dál do zemí Evropské unie dvacítku nelegálů.

„Za úplatu měl převézt 17 Syřanů ze Slovenska do naší republiky, přestože věděl, že u sebe nemají platné cestovní doklady potřebné ke vstupu na naše území, a nejsou tedy oprávněni na naše území vstupovat a pobývat zde,“ řekla k případu policistka Soňa Štětínská.

Fotogalerie
7 fotografií