Roman M. má s pervitinem bohaté zkušenosti, poprvé si ho dopřál už před 18 lety. Závislým na něm začal být až po návratu z vězení. „Od loňska jsem byl už skoro denním uživatelem,“ řekl u Krajského soudu v Ostravě. Za držení a distribuci hrozí dalších 12  let.

Momentálně si odpykává v heřmanickém kriminále jiný trest. Než ho sebrali i s desítkami gramů drogy ukryté v jeho terénním jeepu, měl zásobovat trojici »vařičů«. Těm měl ve velkém dodávat i laboratorní sklo, chemikálie a další suroviny pro výrobu drog.

„Měl nakoupit například 64 kilogramů kyseliny fosforečné, ze které je možné vyrobit i více než 125 kilogramů metamfetaminu,“ řekla státní zástupkyně Šárka Klein.

Droby byly prý jen pro něj

Obžalovaný se však hájí, že takovéhle množství nikdy nechat vyrobit a prodat nehodlal.

„Je to absolutní nesmysl. Žádné stovky gramů sem, anebo tam jsem nikdy nedostal, ani nedal. Pravdou je, že u mě drogy našli, ale ty byly pro mou potřebu, a když už jsem je někomu dával, tak zadarmo, nebo za protislužby,“ hájil se Roman M.

Měl ho do zásoby

Soud nechal vyslechnout i jeho kumpány, kteří nyní také »sedí« ve vězení za jinou výrobu a prodej drog. Výslechy dalších svědků jsou naplánovány na další dny. Jsou mezi nimi muži i dívky (18 až 52), které obžalovaný pervitinem zásoboval.

„Těm sedmi lidem jsem opravdu pervitin poskytnul. Nikomu jinému jsem je ale neprodával, jen část. Tu, kterou jsem sám nespotřeboval. Když mě zatkli, tak jsem ho měl u sebe víc, protože jsem se chtěl tehdy stěhovat do Znojma, a nikoho jsem tam neznal, tak abych ho měl zásobu,“ tvrdil obžalovaný soudu.

VIDEO: Deaeler prodával pervitin v Brně přímo před nemocnicí.

Video
Video se připravuje ...

Deaeler prodával pervitin v Brně přímo před nemocnicí. Policie ČR