Kapacita areálu je podle pořadatelů vyprodána z 90 procent. V platnosti zůstávají i vstupenky zakoupené na ročník 2020 a 2021.

Přípravy letošního ročníku nebyly podle organizátorů jednoduché. Kromě následků epidemie se museli vyrovnávat i s důsledky války na Ukrajině a zdražováním. „Situace byla velmi hořká, ještě jsme se ani nenadechli, že je po covidu, a hned přišla další rána v podobě války. Nikdo nevíme, jak to bude dlouho trvat. Ale pokračujeme a snažíme se připravit festival v plné palbě,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Na programu nešetří

Organizační problémy spojené se zdražováním nazvala cestou minovým polem. „Objevilo se hodně nejasných věcí. Snažili jsme se najít úspory, kde se dá. Kde ale rozhodně nešetříme, je program,“ řekla. Velkou většinu interpretů pozvaných na rok 2020 se podařilo přeložit na letošní ročník.

Vstupenky, které si lidé koupili na ročník 2020 a 2021, zůstávají v platnosti. „Jejich majitelé nemusí nic aktualizovat. Stačí, aby se vstupenkou přišli na bránu, a tam si ji vymění za festivalový pásek,“ řekl mluvčí akce Jiří Sedlák. Tak mohou zájemci v předstihu učinit ode dneška i na několika místech v Praze a Brně.

Lístky budou

Kapacita areálu je podle pořadatelů vyprodána z 90 procent. „O vstupenky je nyní velký zájem. Rychle ubývají. Všichni, kteří se rozhodnou přijet na poslední chvíli, je ale seženou. Jak čtyřdenní celofestivalové, tak i jednodenní,“ podotkl Sedlák.

Festival posledních několik let neposkytuje přesná čísla návštěvnosti. S odhadovaným počtem až 50 tisíc návštěvníků patří k největším v Česku.

VIDEO: Koncertem legendárních The Cure vyvrcholil v roce 2019 největší tuzemský festival Colours of Ostrava.

Fotogalerie
22 fotografií