„Od února by se měla otevírací doba Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava prodloužit o hodinu, ale nestane se tak. I ostravská zoo se momentálně potýká s krachem dodavatele elektrické energie, proto zavedla různorodá úsporná opatření, při vytápění, svícení, ale i při nákupech a podobně," řekla mluvčí zoo Šárka Nováková.

Zoo aktuálně řeší přechod k novému poskytovateli. „Rozhodně lze očekávat, že náklady na elektrickou energii zahradě vzrostou,“ dodala Nováková.

Stejně jako v lednu

Vedení ostravské zoo se rozhodlo, že v únoru ponechá otevírací dobu stejnou jako v lednu, tedy od 9 do 16 hodin. Pokladny a pavilony se uzavřou o hodinu dříve, tedy v 15 hodin.

„Vzhledem k tomu, že návštěvnost v tomto zimním měsíci je opravdu minimální, mělo by se to dotknout jen malého počtu návštěvníků. Věříme, že naše rozhodnutí pochopí,“ uvedl ředitel zoo Jiří Novák.

Rekordní návštěvnost

Na druhou stranu byl letošní leden z hlediska návštěvnosti výrazně nadprůměrný. Zoo navštívilo přes 12 tisíc lidí, což je pro začátek roku historický rekord. V minulosti totiž nikdy nepřekročila návštěvnost prvního měsíce v roce desetitisícovou hranici.

Zoo je podle ředitele připravena zkrácenou otevírací dobu svým návštěvníkům vynahradit. „Už nyní mohu všem slíbit, že jim ztracenou hodinu vynahradíme. Během letních prázdnin opět zůstane areál zoo otevřen o hodinu déle," slíbil Novák.

VIDEO: Zvířata ze zoo v Ostravě si pochutnávají na dýních, které jim přinesli lidé.

Video
Video se připravuje ...

Zvířata ze zoo v Ostravě si pochutnávají na dýních, které jim přinesli lidé Enrico Gombala

Fotogalerie
16 fotografií