Loni v létě vyděsil Ostravany nález zavražděné ženy v Bělském lese, oblíbené odpočinkové zóně. Tělo leželo u jednoho z hlavních vstupů do lesoparku poblíž vodárenského domku. K vraždě se ještě téhož dne přiznal přítel oběti Petr M. (64).

Oba partneři nevedli příkladný život, nepracovali, pili, bydleli po ubytovnách. Osudného dne muž v době, kdy lesoparkem chodí spousta lidí, krutě ukončil vystřelovacím nožem s 11 cm dlouhou čepelí prudkou hádku.

„Rány mířily na hrudník, záda a horní končetiny. Zasáhly důležité orgány,“ popsala státní zástupkyně Beáta Ciencialová. Rány schytala oběť i do rukou, když se proti noži bránila. Motiv? „Žárlil jsem, provokovala mě,“ řekl Petr M. již dříve policii.

Tohle, že je vrah?

Chatrným dojmem působící Petr M. jako vrah mnohé překvapil. Zavalitý, vzrůstem malý muž, se k soudu v doprovodu eskorty belhal o francouzské holi. Sám obžalovaný si na zdraví u soudu postěžoval. „Jsem nemocný člověk, mám po operaci srdce. Celé to velmi těžce nesu,“ řekl.

Prohlásil vinu

U soudu působil muž pokorně. „Měl jsem ji rád, ale byla tam určitá neshoda. Je mi líto, co se stalo, cítím se vinen ve všech bodech obžaloby,“ prohlásil a poté se přímo v soudní síni omluvil přítomné dceři zavražděné.

Krajský soud prohlášení viny i lítost muže přijal a odsoudil ho k 15 letům v žaláři. Rozsudek je zatím nepravomocný.

Mámu k léčení nepřemluvili

Těžce nesla osud své maminky dcera, která k soudu dorazila jako svědkyně. Popisovala složité soužití s matkou v dětství i to, jak se jí s bratrem snažili už jako dospělí pomoci.

„Několikrát jsme se jí snažili domluvit protialkoholní léčení. Pomáhali jsme jí finančně i s ubytováním. Lidi, se kterými se stýkala, jsme neznali. Měsíc před tou událostí se mi zdálo, že se mamka už spravuje a je na tom psychicky dobře…,“ posteskla si pozůstalá dcera.

Chtěl zabíjet už dřív!

Na konci sedmdesátých let minulého století poslal československý soud Petra M. za mříže na čtyři roky za přípravu jiné vraždy! Trest si muž odseděl, tento dávný zločin je ale poněkud obestřen tajemstvím. Detaily k němu nezazněly ani u soudu, nic bližšího k tomu neřekla ani státní zástupkyně.

VIDEO: Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.

Video
Video se připravuje ...

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu Jiří Marek

Fotogalerie
6 fotografií