„Dívejte, co mám,“ řekl podle nich muž a začal s obvykle kuchyňským náčiním divoce šermovat. „Dejte mi cigára,“ pokračoval. Jenže mladíci jsou nekuřáci a jen zavrtěli hlavou, že žádné nemají. To podivína ještě více rozzuřilo a požadavky stupňoval.

„Měl požadovat peníze či jiné věci, které u sebe měli. Jeden z mladíků chtěl z batohu vyndat mobilní telefon a přivolat policisty, ale to se muži zřejmě nelíbilo, proto se měl následně batohu dožadovat,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Jednoho praštil

Studenti mu nadále odmítali cokoli dát, a tak se muž na jednoho z nich nakonec vrhnul a udeřil ho tak, až mu na zem spadly dioptrické brýle. Agresor naštěstí nepoužil sekáček.

„Nakonec se mladíkům podařilo z místa utéct a vše oznámit na linku 158,“ uvedla policistka Michalíková. Do pár minut byl podezřelý muž v poutech. Dopaden byl v tramvaji, se kterou se snažil z místa napadení odjet.

Šel do vazby

Muž s policisty od začátku odmítal jakkoli spolupracovat. Nerozpovídal se ani u výslechu. „Přesto komisař 5. oddělení obecné kriminality proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ sdělila Eva Michalíková.

Obviněný recidivista, který má v rejstříku už sedm záznamů, na soud počká ve vazbě. Hrozí mu až deset let vězení.

VIDEO: Opilý muž v Ostravě napadl před rokem na zastávce ženu. Bil ji, kopal a mlátil batohem.

Video
Video se připravuje ...

Opilý muž v Ostravě napadl na zastávce ženu. Bil ji, kopal a mlátil batohem. MP Ostrava