K útoku došlo v pátek 14. května na ulici Bašty. Hlídka dvou strážnic si tam všimla muže, který tam močil. Chtěly s ním přestupek vyřešit. „Jenomže s tím se rozhodně hrubián nechtěl spokojit a zasahující ženy v uniformě počastoval nadávkami nejhrubšího zrna,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Údery a pěstí

Tím to bohužel ani zdaleka neskončilo. „Po zákonné výzvě k zastavení se náhle otočil a prudce s jednou ze strážnic mrštil o zeď. Druhá strážnice hned přistoupila blíž, aby ho zastavila a pomohla své kolegyni, jenomže okamžitě dostala ránu pěstí do spánku,“ popsal napadení mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

VIDEO: Napadení z pohledu kamery strážnice brněnské městské policie:

Video
Video se připravuje ...

Agresor zmlátil dvě strážníce v Brně Policie ČR

Po úderu upadla strážnice na zem a agresivní útočník ji chtěl ještě jednou uhodit. „První napadená strážnice mu v tom navzdory svému otřesení ale zvládla zabránit. Dostala od něj ovšem další úder do tváře,“ uvedl Ghanem.

Mají zlomeniny!

Násilníka se pokusil zastavit ještě jeden z očitých svědků. „Ale i jemu nakonec násilník dokázat bleskově zmizet. Po napadení musely obě zraněné ženy se zlomeninami vyhledat lékařské ošetření ve Vojenské nemocnici,“ upřesnil mluvčí policie.

Nešlo však jen o modřiny. „Strážnice, kterou muž napadl dvakrát, má dvě zlomeniny v obličeji. Druhé kolegyni lékaři diagnostikovali zlomeninu prstu a otřes mozku,“ popsal rozsah zranění mluvčí strážníků s tím, že obě ženy nadále zůstávají v pracovní neschopnosti..

Hrozí mu až 4 roky v base

„V průběhu vyšetřování jsme získali množství informací, které nás přivedly k vypátrání podezřelého muže. Děkujeme veřejnosti za spolupráci. Na případu i nadále pracujeme," uvedl bez bližších podrobností policejní mluvčí David Chaloupka. FTV Prima uvedla, že muž je asistentem na Technologické fakultě Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Ta vyhodnotí následek až po ukončení policejního vyšetřování. Surovci hrozí za násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví v případě odsouzení až čtyřletý pobyt za mřížemi.