K napadení došlo již na přelomu dubna a května v noci na ulici Plzeňská poblíž zastávky MHD Hotel Bělský les. Později napadený muž útočníka oslovil s úplně banálním dotazem. „Kde tu seženu pivo?“ ptal se.

Reakce osloveného chlapa byla ovšem mimořádně agresivní a ihned vyvolal hádku. „Nakonec se oba muži rozešli, aniž by došlo mezi nimi k jakémukoli fyzickému konfliktu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Bodl zákeřně a nečekaně

Jenže to už měl agresor v hlavě „přepnuto“. Vytratil se do blízkého bytu, převlékl se, aby oběť zmátl, popadl v kuchyni nůž a vydal se zpět na ulici vyřídit si účty. Tazatel tady stále postával.

„V nečekaném okamžiku, kdy poškozený stál na chodníku, měl k muži přistoupit a kuchyňským nožem bodnout do oblasti břicha a poté z místa odejít,“ popsala policistka Michalíková.

Napadený to přežije

Pobodaný muž skončil v nemocnici. „V současné době je již mimo ohrožení života,“ dodala Michalíková. Agresora policie brzy dopadla také díky zveřejněným záběrům z městských kamer.

„K objasnění dopomohla jak operativní činnost kriminalistů, tak i spolupráce s médii a veřejností,“ uvedla Eva Michalíková. Podezřelý muž na záběrech z kamer byl.

Po zadržení se útočník k činu přiznal. Za těžké ublížení na zdraví mu hrozí až 10 let vězení.

VIDEO: Policisté zpacifikovali muže, který měl k ruce připevněné nůžky.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zpacifikovali muže, který měl k ruce připevněné nůžky. Policie České republiky