Pomoc seniorovi zorganizovali muži, kteří sami pracovali v ochrance. „My byli mladí chlapi v plné síle, důsledně opakovaně školení. Byla to jiná práce než ta v obchoďácích, kterou často za směšné peníze dělají i senioři jako Jiří,“ řekl zakladatel sbírky Radovan Pivoňka (40).

Na pomoc seniorovi byla založena na facebooku skupina »Pomoc napadenému pracovníkovi ostrahy«.

Pro práci v ostraze obchodního centra stačí v podstatě jen doložit odpovídající zdravotní stav a udělat zkoušky strážní způsobilosti, které jsou poměrně jednoduché.

Video vidět nechce

Pro Jiřího, který v ochrance pracuje na dohodu o provedení činnosti, mají autoři sbírky velké pochopení. „Pána jsme neznali, zašli jsme za ním a rozhodli jsme se mu pomoci,“ popsal Pivoňka. V tuto chvíli je na účtu už několik tisícovek.

Video
Video se připravuje ...

Nezletilý gauner napadl starého muže z ochranky. Facebook

„Jiří je z útoku stále psychicky otřesený, je v pracovní neschopnosti. Video neviděl a ani vidět nechce. Sbírka mu má pomoci zaplatit nájem a překlenout nejbližší období,“ dodal o muži, kterého sígr útokem připravil o potřebné peníze k důchodu.

Grázl je za mřížemi

Šokující napadení se odehrálo minulé pondělí v prostoru před nákupním centrem Forum Nová Karolina. Partičku mládežníků Jiří okřikl poté, co měli dělat výtržnosti v podzemních garážích.

Mladý gauner (16) po výměně názorů na seniora zaútočil kopanci, jedním do břicha, pak i do hlavy, když sekuriťák ležel na zemi. Senior má zraněnou nohu.

Po zveřejnění videa točeného dívkou z party se strhla vlna nevole, sígr byl dva dny na útěku, než ho dopadla policie. V pátek na něj byla uvalena vazba. Agresivnímu mladíkovi hrozí až pět let za mřížemi. Na svědomí má i další delikty.

Fotogalerie
11 fotografií