Útočník patřil k partě výrostků, kteří se poflakovali u obchodního domu Forum Nová Karolina v centru Ostravy a v jeho zázemí. Tady se dostali do konfliktu se starším mužem z ochranky.

Mezi oběma stranami došlo zprvu „jen“ ke slovní přestřelce. „Vypadněte!“ rozčiluje se muž na začátku videa, které koluje po internetu. „Tady je to veřejné. Blbečku,“ odpovídají mu mladiství.

„Policie tu bude hned,“ dodává na videu muž. Obě strany si stihnou vyměnit pár vulgarit, než staršímu muži zastoupí cestu se siláckým postojem mladík v kšiltovce, kterou si ještě frajersky obrátí.

Video
Video se připravuje ...

Nezletilý gauner napadl starého muže z ochranky. Facebook

Do hlavy na zemi

Dva členové party se agresora sice snaží odradit od útoku, ale neúspěšně. Vzápětí k němu stejně dojde. Mladík se rozeběhne a seniora kopne do břicha! Ten okamžitě padá k zemi. Když leží, inkasuje ještě jednu ránu nohou do hlavy!

TV Nova mluvila s jedním mladíkem z party. Podle něj se starší muž nechoval slušně. Když je vyhazoval ze zázemí, nadával jim. „Začal do nás rýt. Dostal správně, má to říct slušně,“ prohlásil.

Policie se už incidentem zabývá. „Mohu potvrdit, že policisté přijali oznámení o fyzickém napadení muže v centru Ostravy. Vzhledem ke zjištěným informacím se událostí zabývají kriminalisté,“ uvedla policistka Soňa Štětínská.

Napadený je na neschopence

K incidentu se vyjádřil zaměstnavatel muže z ochranky, agentura SSI Group. „Naši pracovníci se maximálně snaží zajistit bezpečnost návštěvníků jak v budově obchodního centra, tak i v jeho bezprostředním okolí. Naštěstí takové incidenty jsou spíše výjimečné, ačkoli v posledních letech agresivita útočníků stoupá,“ uvedla mluvčí Tereza Franková.

Napadený muž z ochranky musel být ošetřen v nemocnici a nyní zůstává v pracovní neschopnosti. Z celého incidentu je silně psychicky otřesen. „S dotyčným pracovníkem jsme v kontaktu a má naši plnou podporu,“ uzavřela Tereza Franková.

Fotogalerie
9 fotografií