Za vším prý stojí roztržka z víkendové párty, na které mělo být spousta nezletilců z diagnostických ústavů, někteří na útěku, jiní na vycházce. Údajně se tam kradlo. Do Karviné se o den později vydala parta z Ostravy na předem domluvenou bitku.

Neuvěřitelná míra násilí, s jakou do sebe děti šly, všechny šokovala. „Ostraváci přijeli v přesile a měli zbraně. Nože, baseballové pálky, teleskopické obušky i plynové pistole,“ líčila svědkyně. „Kdo měl holé ruce, bral do ruky aspoň klacky,“ doplnila.

Video
Video se připravuje ...

V Karviné se porvalo zhruba 50 dětí a mladistvých. Tři mladíky museli ošetřit lékaři. youtube.com

Desítky bitkařů

Do rvačky se zapojily desítky výtržníků, šlo až o 50 dětí! Mnozí si odnesli šrámy a podlitiny, například od ran obuškem. Mluvilo se i o bodnutí nožem a řezných ranách na zádech. „Tato informace se nám ale nepotvrdila,“ řekla policistka Zlatuše Viačková.

Po bitce se většina výtržníků rozprchla. K místu se už blížily desítky policistů. V ulicích pak hledali bitkaře, zbraně i svědky. „Zjišťujeme, kompletujeme a vyhodnocujeme dostupné informace. Byly zahájeny úkony trestního řízení přečinu výtržnictví,“ uvedla Viačková.

(Zatím) tři zranění

Někteří účastníci bitky nakonec lékaře přece jen vyhledali. „Po incidentu byli ošetřeni tři mladíci,“ uvedla policistka Zlatuše Viačková. Zranění podle ní nebyla vážná. Svědci ale  tvrdí, že zranění utrpělo více lidí.

Domlouvá se odveta!

Krátce po rvačce se začaly internetem šířit zvěsti, že si v nejbližších dnech obě znesvářené strany hodlají pobít znova. Potvrzuje to i policie. „Zjistili jsme, že prostřednictvím sociálních sítí se svolává další potyčka. Víme o tom a sociální sítě monitorujeme,“ doplnila Viačková.

Policie proto bedlivě monitoruje sociální sítě ve snaze tomu předejít. „Chce to provětrat pasťáky!“ vzkazují lidé. „Odkud se v nich bere tolik nenávisti?“ ptají se.

Fotogalerie
5 fotografií