Vztah ženy s mnoha zdravotními problémy a partnera, kterého živila a který o práci příliš nezavadil, utužoval hlavně alkohol. Pilo se u nich v rýmařovském bytě takřka denně.

„My jsme s nimi přímo problém neměli. Ale pilo se tam u nich den co den. Zavřely se za nimi dveře a začalo to. Řev, hluk a typický odér chlastu,“ řekli Blesk.cz sousedé z domu.

Prý ji našel ležet

Martin Ch. před Krajským soudem v Ostravě přiznal i časté hádky, nejčastěji o peníze. Osudného dne údajně jeho partnerku naštvalo, že si oproti jejich dohodě koupil cigarety.

„Poté jsme si každý pili své víno, já si pak šel lehnout. Po jedenácté v noci jsem se vzbudil a viděl ji ležet na podlaze…Vyběhl jsem za sousedkou a ta zavolala záchranku,“ vylíčil u soudu muž.

Žena ležela v kaluži krve, domlácená v obličeji a dvakrát bodnutá v oblasti třísel. „Došlo k fatálnímu poranění stehenní tepny, které vedlo ke smrti poškozené,“ uvedl státní zástupce Radim Sobek.

Bodný nástroj zmizel

Podle Martina Ch. prý partnerka mluvila o tom, že už se jí nechce žít a těžká zranění si nejspíš způsobila sama. „Nikdo další v bytě nebyl,“ řekl.

Způsob údajné sebevraždy se ale soudu nepozdával. „Kdybyste se nedejbože rozhodl opustit tento svět, vy byste se bodl do třísla? Dvakrát?“ ptal se ho předseda senátu.

Obžalovaný nedokázal způsob, jakým se mohla žena zabít, vysvětlit. Ani to, kam se ztratil bodný nástroj, který policie nikdy nenašla. „Asi těžko ho odstranila mrtvá poškozená,“ podotkl soudce.

„Nevím, co se stalo, ale vím, že já to nebyl,“ trval na svém vyučený malíř.

Z vraždy ho neviní

K soudu dorazil i syn zabité ženy. „Nezlobte se, já k tomu nic říct nechci,“ hlesl jen.

Vzhledem k tomu, že se neprokázalo, že měl muž družku napadnout s jasným cílem usmrtit ji, viní ho obžaloba „jen“ z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

„V tomto případě je obžalovaný ohrožen trestní sazbou od 8 do 16 let odnětí svobody,“ uzavřel žalobce Radim Sobek. Soud dál pokračuje.

Fotogalerie
5 fotografií