„Krajští kriminalisté dnes obvinili dvacetiletého muže z ublížení na zdraví a výtržnictví. Obviněný v podvečerních hodinách 26. října měl fyzicky napadnout dalšího muže. Ten měl následkem útoku upadnout na zem a způsobit si zranění, na jehož následky v následných dnech zemřel,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská. Vyšetřování nadále pokračuje.

Útočníkem je podle svědků místní problémový mladík, pocházející z rodiny zápasníků a boxerů. „Rád machruje, nemá v Havířově tu úplně nejlepší pověst,“ řekli Blesku svědci.

Video
Video se připravuje ...

Hokejový fanoušek Michal (†41) zemřel po brutálním útoku v sobotu 26. října před sportovní halou v Havířově. Michal Charbulák

Zůstal po něm syn

Konflikt s členem bezpečnostní služby nepřímo potvrdil i prezident klubu Jaroslav Mrowiec. Klub změnil bezpečnostní službu. „Pro další zápasy jsme oslovili agenturu, která zajišťuje zápasy Vítkovic. Předpokládám, že se s ní domluvíme i na všech ostatních zápasech této sezony,“ řekl Mrowiec. Osobně považuje událost za velkou tragédii, která klub zasáhla.

V šoku z události byli především Michalovi kamarádi, kteří nosili před brány haly svíčky. „Michal byl srdcař, skvělý člověk, skvělý strejda a skvělý táta. Zůstal po něm syn. Na stadionu to byl jeden z nejhlasitějších fandů. Rád hecoval soupeře, zápasy hrozně prožíval,“ popsal Michala jeho blízký kamarád (40). Pohřeb se konal v úterý a s Michalem se přišly rozloučit dvě stovky lidí.

Přidal se i Pastrňák

Tragickou smrt fanouška, kterého obviněný napadl v době zápasu 18. kola Chance ligy s Frýdkem-Místkem v blízkosti stadionu, si vedení klubu, hráči i další příznivci připomenuli minutou ticha před následným domácím zápasem s Litoměřicemi. V hale pověsili transparent R.I.P. Michale.

Událost je hojně komentována na sociálních sítích. Informaci sdílel na svém profilu i odchovanec havířovského hokeje a současný hráč americké NHL David Pastrňák.

VIDEO: Na pohřbu fanouška hokeje Michala (†41) z Havířova se sešly na dvě stovky lidí.

Video
Video se připravuje ...

Na pohřbu fanouška hokeje Michala (†41) z Havířova se sešly na dvě stovky lidí