K incidentu došlo během sobotního zápasu 1. hokejové Chance ligy mezi domácím Havířovem a hostujícím Frýdkem-Místkem.

„S hlubokou lítostí jsme přijali informaci, že v sobotu 26. října došlo ve večerních hodinách v nemocnici v Havířově k úmrtí fanouška našeho klubu,“ potvrdil událost předseda havířovského klubu Jaroslav Mrowiec.

Zákeřně zezadu

Dlouholetý fanda a srdcař Michal měl mít během zápasu Havířova „upito“ a slovně se pustil do jednoho z pořadatelů. „Prý ho urážel. Byl vyveden před stadion, tam ho pořadatelé nechali být. Jenže ten uražený si za ním došel,“ řekli Blesku svědci.

Video
Video se připravuje ...

Hokejový fanoušek Michal (†41) zemřel po brutálním útoku v sobotu 26. října před sportovní halou v Havířově.  Michal Charbulák

Michal měl dostat zákeřně ránu zezadu do čelisti, zavrávoral a po pádu se praštil hlavou o zem. Přestože na chvíli nabyl vědomí, zemřel ještě ten večer v nemocnici na krvácení do mozku.

Útočila „známá firma“

Útočníkem je podle svědků místní problémový mladík, pocházející z rodiny zápasníků a boxerů. „Rád machruje, nemá v Havířově tu úplně nejlepší pověst,“ řekli Blesku svědci.

Jeden z nich byl svědkem situace, kdy si mladík na diskotéce svlékl do půl pasu triko, procházel podnikem a chlubil se vypracovanými svaly. „Dobře se podívejte, s kým máte tu čest,“ říkal přítomným.

Výměna ochranky

Na středeční zápas s Litoměřicemi dohlédl nový tým pořadatelů. „Poté, co se stalo, jsme najali novou pořadatelskou službu z jiného města,“ řekl prezident klubu Jaroslav Mrowiec.

Lidé z havířovského „kotle“ ale tvrdí, že před středečním domácím zápasem Havířova s Litoměřicemi stejně poznali některé známé tváře.

„Michal byl srdcař, skvělý člověk, skvělý strejda a skvělý táta. Zůstal po něm syn. Na stadionu to byl jeden z nejhlasitějších fandů. Ano, rád provokoval trenéry soupeře i hráče soupeře na trestné lavici. Občas rýpal do pořadatelů. Ale vše v rámci zdravého hecování, zápasy hrozně prožíval,“ řekl Michalův kamarád (40).

Pieta za fanouška

„Rádi bychom vyjádřili co nejhlubší soustrast rodině zesnulého fanouška, všem jeho kamarádům, přátelům a blízkým,“ napsal Jaroslav Mrowiec na klubový web.

Na památku zemřelého fanouška byla před středečním utkáním držena minuta ticha. Před stadionem rovněž vzniklo pietní místo se svíčkami a vzkazem od dalších fanoušků.

Kamery to viděly

Policie zatím bližší informace nesdělila. Disponuje však záznamem z kamer, které jsou rozmístěny v okolí stadionu. Podle lidí, kteří záznam viděli, je průběh útoku na záznamu velmi dobře vidět. „Policisté se případem intenzivně zabývají,“ sdělila policistka Karolína Bělunková. Policie vyšetřuje událost jako ublížení na zdraví, obviněn nikdo není.