K výbuchu došlo v bytovém panelovém domě poblíž fotbalového hřiště Bažantnice v úterý odpoledne zhruba kolem 15. hodiny.

„Zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, tedy hasiči, záchranáři, Policie ČR i městští strážníci,“ potvrdil policejní mluvčí Petr Směták.

V bytě v prvním patře se ozval výbuch a vzápětí se objevil plamen. „Provedli jsme evakuaci celkem sedmi osob,“ řekl za hasiče mluvčí Lukáš Popp s tím, že požár byl velmi rychle uhašen, aniž by se rozšířil.

Incident si vyžádal jednoho zraněného člověka. „Ošetřili jsme tři osoby, jedna z nich utrpěla středně těžké zranění. Ohrožena na životě však není. Ostatní jsou pouze otřeseni,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Na místo se chtějí dostavit i zástupci města, přizván by měl být pro jistotu i statik.

Po explozi se vyrojily spekulace, co ji vlastně způsobilo, místní mluvili i o výbuchu pervitinové varny. Pravděpodobně šlo však o plyn. „Konkrétní příčinu výbuchu nadále policisté společně s hasiči vyšetřují,“ dodal Petr Směták.

Podle informací TV Nova byl nájemník (56) bytu, ve kterém k výbuchu došlo, po ošetření  zranění v nemocnici převezen na policejní služebnu. Policie totiž pracuje s možností, že muž plyn pustil a vzápětí ho zapálil úmyslně, informovala televize.