Oprava křižovatky už začala, ale zatím se pracovalo jen u budovy Policie ČR a dopravu práce neomezily. Další část rekonstrukce už bude spojena s omezeními, která začnou platit o půlnoci ze soboty na neděli. Uzávěra potrvá do 31. srpna. Celá modernizace za 21,4 milionu korun by měla být hotová na konci září.

„Uzavřen bude úsek od křižovatky s ulicí Přívozskou včetně příjezdu z estakády od Slezské Ostravy. V dalším směru bude uzávěra v úseku od křižovatky se Sokolskou třídou po křižovatku s ulicí Michálkovickou pro veškerou dopravu, včetně všech sjezdových a výjezdových ramp na ulici Bohumínské,“ uvedla mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.

Sokolská třída bude uzavřena ve směru z mostu Miloše Sýkory od ulice Matiční a ve směru z Ostravy-Přívozu od okružní křižovatky s ulicí 30. dubna.

Místo trolejbusů autobusy

Městskou hromadnou dopravu ovlivní uzavření křižovatky a jejího okolí jen částečně. Cestující v termínu od 30. června do 1. září nebudou jezdit trolejbusy, ale autobusy s výjimkou parciálních trolejbusů, které jsou schopny jezdit i v místech bez trolejového vedení.

„Obousměrně bude uzavřena větev křižovatky ulice Českobratrská ve směru na Michálkovice. Odkloněny budou linky číslo 104, 108, 111, 112 a 113 v obou směrech po ulicích Sokolská třída, Bohumínská, Dědičná a Michálkovická s obsluhou všech zastávek na trase mimo Most Pionýrů, Stadion Bazaly a Jaklovecká,“ vypočetla Vojkovská.

Bližší informace o objízdných trasách lze najít také na webových stránkách města, informace o MHD pak na stránkách dopravního podniku.

VIDEO: V ostravské zoo otevřeli ráj lemurů.