Dojemné parte se Shakespeareovým citátem »Vždy, když se to stane, odchází ten nepravý člověk« vyvěsil na své stránky Český červený kříž Ostrava.

Náhlá smrt kolegyně, ale především kamarádky, všechny hluboce zasáhla. „S velkou lítostí vám sdělujeme, že se loučíme s naší paní velitelkou, které jsme vděční za vše, co pro nás udělala a která nám už teď neskutečně chybí,“ vzkázali na Facebooku.

Na něco takového se připravit nedá

Marcela byla skvělá velitelka, zdravotní sestra a zdravotnický záchranář. Ve své práci se vyznala. Pracovala v nemocnici a mimo to vedla záchranný tým ostravské pobočky Českého červeného kříže. Její smrt nás všechny velice zasáhla, chybí nám a bude nám chybět. Byla to skvělá kolegyně, kamarádka i velitelka,“ zavzpomínala na zesnulou záchranářku členka vedení jejího týmu Michaela Neustupová.

Tým se na předčasný skon nemohl připravit ani přesto, že o nemoci své šéfky nějaký čas věděl. „Na to se nelze připravit. Je to nezvratná věc,“ dodala kolegyně.

Ráda pomáhala

Marcela milovala sport a cestování. Ráda jezdila na kole a věnovala se vysokohorské turistice. Pro práci záchranářky by dýchala. »Od rána až do noci, jsme připraveni vám pomoci. Dobrééé ráno!« napsala před časem k fotografii Záchranného týmu ČČK Ostrava.

Velitelka Marcela zemřela v neděli 18. listopadu po krátké, ale těžké a zákeřné nemoci v pouhých 31 letech. Mezi prvními na sociální síti vyslovilo upřímnou soustrast i Zdravotnické zařízení ministerstva vnitra, následované vzkazy kolegů i známých mladé ženy.

VIDEO: Ve čtyřech letech přišel skoro o celou rodinu a sám málem nepřežil. Pomohl mu až terapeutický pes.

Video
Video se připravuje ...

Ve čtyřech letech přišel skoro o celou rodinu a sám málem nepřežil. Pomohl mu až terapeutický pes. facebook.com/intermoutaintherapyanimals