„Pekárna měla problémy už v minulosti, nyní ale dosáhly takových problémů, že inspektorům nezbylo nic jiného než ji zavřít. Nebylo možné zajistit bezpečnost výroby potravin pro konečného spotřebitele,“ vysvětlil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.


Podle doložených snímků hygieniků se v pekárně vyskytovali zejména potemník a zavíječ. Na mnoha místech byly pavučiny, na zemi se povaloval myší trus a celkově úklid volal po zlepšení.

Za poslední rok to není jediná zavřená pekárna. „Kvůli podobným prohřeškům inspektoři SZPI zavřeli šest pekáren a tři provozy, kde byla pekařina významnou částí výroby,“ uvedl Kopřiva. Z posledních případů šlo například o Alrichovo pekařství v Unhošti na Kladensku či Bake shop Praha v Kozí ulici.

VIDEO: Potravinové „hnusy“ kupuje každý čtvrtý Čech. Expert radí, jak si v obchodě hlídat kvalitu.

Video
Video se připravuje ...

Potravinové „hnusy“ kupuje každý čtvrtý Čech. Expert radí, jak si v obchodě hlídat kvalitu Blesk TV

Fotogalerie
17 fotografií