Kontroly restaurací inspekce pravidelně zveřejňuje na webu potravinynapranyri.cz. Inspektoři naposledy uzavřeli podnik společnosti Ruby restaurant 20. září, znovu otevřel o dva dny později. "Inspektoři se na místě setkali se stopami po působení hlodavců, a to i myšího trusu. Ten se nacházel v přípravně pokrmů či u lednice v prostoru pro zákazníky. Restaurace nebyla řádně zabezpečená proti vnikání škůdců. Zjistili jsme i nevhodné skladování potravin či výskyt plísně," uvedla SZPI na sociální síti.

Všechny podniky, které v posledních týdnech inspekce uzavřela, se již opět otevřely. U restaurace Thanh Giang, kterou zavřela 6. září do minulého úterý, stále platí zákaz užívání pro prostory úklidové místnosti a dvou skladů. Podle webu inspekce inspektoři provozovateli vytýkají výrazně zanedbaný úklid, plísně na stropě a stěnách nebo poškození stropu.

Porušení předpisů v tržnici Sapa odhalují pravidelně také kontroly Státní veterinární správy. Naposledy na konci června uvedla, že při společné kontrole se SZPI a Celní správou našli inspektoři více než 100 kilogramů nevyhovujících potravin živočišného původu. Loni v listopadu při kontrole nařídili zlikvidovat přes 700 kilogramů vepřového, hovězího a drůbežího masa, ryb, vajec a masných výrobků.

Video
Video se připravuje ...

Pražští celníci zabavili v Sapě 250 kg masa. Aktu.cz

Fotogalerie
15 fotografií