Brněnský magistrát informaci sdělil na webu Kopeme za Brno. Jelikož jde o součást velkého městského okruhu, dají se očekávat dlouhodobé komplikace v dopravě.

Situace v Brně-Židenicích je komplikovaná, protože z poloviny zůstává zavřený nedaleký most v ulici Otakara Ševčíka. Je také součástí velkého městského okruhu a opravovat se bude až do roku 2025.

Gajdošova ulice bude uzavřená ve směru na jih od Bubeníčkovy ulice po Táborskou. Mimo provoz bude také křižovatka Gajdošovy s Kaleckého ulicí a nepůjde odbočit doleva z Gajdošovy do Hrozňatovy ulice. Bez obsluhy zůstane na zavřené straně silnice autobusová zastávka Gajdošova.

Místo přechodu podchod

U Hrozňatovy ulice bude zavřený také přechod pro pěší přes Gajdošovu ulici. Městská část kvůli tomu nechala vyčistit a graffiti vymalovat podchod, který ústí před kostelem svatého Cyrila a Metoděje.

Z Gajdošovy ulice a z navazujících ulic Svatoplukovy a Otakara Ševčíka se má v budoucnu stát klidnější ulice bez tranzitní dopravy. Východní část velkého městského okruhu, jehož součástí bude i tunel pod Vinohrady, však nebude hotový nejméně do roku 2030.

VIDEO: Výstavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Výstavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova v Brně ŘSD


Fotogalerie
6 fotografií