ŘSD si problém uvědomuje. „Silnice má v tomto úseku dlouhém 929 metrů průměrnou denní intenzitu 17 tisíc vozidel. Přestavba Bauerovy ulice, ale tvoří jednu z nezbytných částí Velkého mětského okruhu v Brně,“ uvedlo ŘSD.

Rozšíří vozovku, zmizí přechody

Už nyní čtyřproudová silnice se rozšíří o 2,75 metru, čímž vznikne prostor na vytvoření středního dělícího pásu. Zaniknou zastávky MHD a výrazně omezeny budou i výjezdy z parkoviště od výstaviště, zmizí i přechody pro chodce. Vše má v konečném důsledku urychlit provoz ve zmíněném úseku.

Video
Video se připravuje ...

Bauerovu ulici v Brně čeká rekonstrukce, práce potrvají rok a půl. Hynek Zdeněk

„Změna je nutná kvůli zvládnutí nové dopravní situace související s výstavbou Multifunkčního sportovního a kulturního centra, propojení do Campusu lanovou dráhou a celoročně využitelných rozlehlých parkovišť pro celkem cca 2800 vozidel,“ vysvětlilo ŘSD.

K Riviéře lávka

Aby se pěší dostali ke koupališti Riviéra, vznikne poblíž velodromu nad silnicí nová lávka. Hasiči a policisté budou moci v případě nutného zásahu zastavit dopravu a využít zasunovacích sloupků ve středním pásu k využití silnice v obou směrech.

Bauerova ulice bude dalším „špuntem“ brněnského městského okruhu. V současné době se rozšiřuje na čtyři pruhy ulice Žabovřeská, v Poříčí se jezdí jedním pruhem v každém směru kvůli stavbě protipovodňových opatření.

Od ledna je zavřená polovina mostu v ulici Otakara Ševčíka a další omezení jsou v Husovicích, kde vzniká mimoúrovňová křižovatka na Tomkově náměstí. Pokračuje se také se stavbou nové silnice ke křižovatce s Rokytovou ulicí.

Fotogalerie
14 fotografií