„Kontrolou ve čtyřiceti vozech prošlo 3 125 cestujících. Z přepravy bylo vykázáno 187 z nich,“ oznámil šéf tarifního odboru Vít Prýgl. Do vozů nepustili revizoři desítky cestujících, například kvůli znečištěnému oděvu nebo kvůli konzumaci jídla.

„Naším cílem je, aby revizoři ve vozech MHD byli vidět a lidé, kteří porušují smluvní přepravní podmínky byli neustále v nejistotě, že na revizora mohou kdykoliv narazit,“ vysvětlil generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Vyšší pokuta

Při dokonale utajené „přepadovce“ se tentokrát pokuty nerozdávaly, což už se v budoucnu prý podle šéfů dopravního podniku „nemusí opakovat“.

Od začátku května přitom zaplatí cestující bez platného jízdního dokladu ve vozech brněnské MHD pokutu 1 000 Kč. Platit mohou hotově nebo kartou. Pokud lidé tuto možnost nevyužijí, mohou tak učinit přes e-shop, na doplatkové pokladně DPMB nebo zasláním na účet. V těchto případech je pokuta stanovena na maximální možnou hranici 1 500 Kč.

Počet cestujících bez jízdenky se ve vozech MHD pohybuje setrvale okolo 3 %. V nočních rozjezdech pak jezdí načerno takřka desetina pasažérů.

VIDEO: Tramvaj č. 1 jede v Brně od počátku května z Pisárek do zastávky Bráfova novým tunelem.

Video
Video se připravuje ...

První jízda po novém úseku trati linky č. 1 v Brně. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
6 fotografií