Rodičovské vouchery bude možné čerpat v příštím kalendářním roce. „Jsou určeny hlavně rodinám, které mají napjatý rozpočet a nemohou si dovolit svým dětem zaplatit volnočasové kroužky. Chceme, aby děti mohly trávit volný čas způsobem, který chtějí,“ řekla radní Irena Matonohová.

Město pro první ročník projektu vyčlenilo 100 milionů korun z rozpočtu, což by mělo podpořit 25 tisíc dětí.

Limit ročního příjmu

Příspěvek se bude týkat dětí ve věku od šesti do 18 let a budou o něj žádat zákonní zástupci. Podmínkou daru je trvalé bydliště v Brně, české občanství a roční příjem rodiny maximálně 750 tisíc korun.

Anketa

Žili byste raději v Praze, nebo Brně?

Praha
Brno

Výši příjmu dokládá rodič podle předepsaného výpočtu při žádosti čestným prohlášením. Město projekt spustil v tomto týdnu, aby se lidé mohli v novém systému zorientovat a vyřídit si žádost o voucher.

„Po splnění podmínek a připsání kreditů na účet dítěte mohou být kredity převedeny na organizaci zapojenou do projektu. Brno je následně proplatí. Není nutné uplatnit 4000 naráz,“ dodal radní Filip Chvátal. Část nákladů na volnočasovou aktivitu musí uhradit rodiče. Minimální míra spolufinancování je 20 procent, maximální 80.

VIDEO: Vteřiny pro život: Jihomoravští hasiči v novém videu apelují na špatně parkující šoféry.

Video
Video se připravuje ...

Vteřiny pro život: Jihomoravští hasiči v novém videu apelují na špatně parkující šoféry. HZS Jihomoravského kraje