„Do zlínské porodnice to už rodiče nestihli, chybělo pár posledních kilometrů. Klučík tak přišel na svět v autě,“ řekla mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková. Tatínek zabrzdil v 5.30 na zastávce ve Vizovicích. Stáli tam policisté, dohlížející na festival Masters of Rock.

„Policisté nezaváhali. Trojnásobný otec Jan Sagánek ještě před příjezdem záchranářů pomohl mladé ženě porodit zdravého syna Jakuba bez jakékoli jiné asistence, miminko položil mamince na břicho a zabalil ho do ručníků, aby zachoval jeho tělesnou teplotu,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková. Šťastný tatínek pak už za přítomnosti lékaře přestřihl pupečník.

„Maminku i Kubíčka jsme hned odvezli do porodnice. Jsou v pořádku a zdraví,“ prozradila mluvčí záchranky. První plyšák, kterého Kubík v životě dostal, tak byl Kryštůfek záchranář.

V podnělí pak oba policsté navšítvili maminku i Kubíčka v porodnici a předali jí dárky od kolektivu policistů z Obvodního oddělení ve Zlíně. „Doufáme, že z malého Jakuba jednou vyroste náš kolega," dodala mluvčí s úsměvem.

Video
Video se připravuje ...

Jak probíhá péče o předčasně narozené děti v Porodnici Pardubice Videoredakce ženských webů

Fotogalerie
4 fotografie