„Jde o 613 nových parkovacích míst. Přesto i tak velká kapacita nezpůsobí dopravní komplikace. Vjezd totiž navazuje na křižovatku ulic Šumavská a Pod Kaštany a dále se napojuje na Hradeckou a obchvat města,“ řekla primátorka Brna Markéta Vaňková (45, ODS).


Kolem asfaltu bude vysazena zeleň a dřeviny, které nahradí původní vegetaci. „Podél ulic Pod Kaštany a Veveří jsou navrženy výsadby alejí stromů. U křižovatky těchto ulic je první malé náměstí s vodním prvkem,“ upřesnil radní pro dopravu Petr Kratochvíl (54, ODS)

V parkovacím domě bude 411 parkovacích míst, z toho na střeše 42 pro vozidla na LPG/CNG. Zbývajících 202 míst na parkovišti bude zařazeno do parkovací zóny B. Hotovo má být do konce příštího roku. Brno za to zaplatí 374 milionů korun.

VIDEO: Na Šumavské ulici v Brně stojí mimo jiné trojice výškových kancelářských budov. Takto se postupně jeden z nich modernizoval.

Video
Video se připravuje ...

Takto proměnu výškového domu v centru Brna zachytila kamera. Video vznikalo celý rok tak, že každý den vznikl jeden snímek. Šumavská Tower s.r.o.


Fotogalerie
5 fotografií