Nový parkovací dům má čtyři podlaží a stojí na ploše bývalého parkoviště na ulici Polní v brněnské městské čtvrti Štýřice. V těsném sousedství je budova Úřadu práce a Justičního areálu.

Poloha parkovacího domu je ideální pro režim park and ride. V docházkové vzdálenosti se nachází tramvajová zastávka Vojtova a Křídlovická,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Pro fanoušky hokeje

Stavbu za bezmála 44 milionů uvítají i fanoušci hokeje, protože DRFG Arena je vzdálena jen pár kroků. V okolí parkovacího domu se počítá i s cyklisty, pro které jsou instalovány stojany. „Pro zjednodušení a zrychlení výstavby byla na stavbu použita konstrukce z prefabrikátů,“ řekl radní Petr Kratochvíl.

Dům v Králově Poli

Další parkovací dům by měl stát v Králově Poli. Navrhovaný projekt počítá s výstavbou šestipodlažního parkovacího domu s kapacitou 441 míst. Na venkovní ploše pak auto zaparkuje 56 řidičů. Předběžné náklady jsou v současné době vyčísleny na 170 milionů korun.

„Cílem je usnadnit řidičům parkování v této oblasti Králova Pole, kde je dlouhodobý nedostatek parkovacích míst,“ uvedla primátorka.

VIDEO: Unikátní způsob, jak vyřešit nedostatek parkovacích míst, našli v Brně na Mokré Hoře. Staví parkování hned vedle domu.

Video
Video se připravuje ...

Unikátní způsob, jak vyřešit nedostatek parkovacích míst, našli v Brně Hynek Zdeněk, blesk.cz

Fotogalerie
9 fotografií