Loni ples nebyl kvůli pandemii koronaviru. Letos byl z ledna přesunut na květen, nyní zcela zrušen. „Těšili jsme se na opětovné shledání se známými tvářemi po dvou letech a stejně tak jsme chtěli předvést to nejlepší, co umíme, tvářím novým. Pak ale přišel konflikt na Ukrajině a od tohoto data se zastavil obchod. Za současné situace nejsme schopni ples naplnit a uskutečnit ho právě takový, jaký ho očekáváte,“ informovali pořadatelé Bedřich Snášel a Tomáš Pakosta na facebooku.

Video
Video se připravuje ...

Manželé Boučkovi na plese: Tancovali jsme spolu jen jednou v životě Markéta Reinischová, Jan Jedlička

„Pevně věříme, že chápete naše rozhodnutí v této pohnuté době neuspořádat ples, na kterém bychom se měli všichni uvolněně smát, tančit a hodovat,“ doplnili organizátoři.

Letos se neuskuteční ani ples hlavního města Prahy, původně plánovaný na 2. dubna. Vedení Prahy jej zrušilo mimo jiné i kvůli válce na Ukrajině. Ples byl koncipován jako poděkování složkám integrovaného záchranného systému za pomoc a nasazení v boji proti šíření covidu. Záchranáři se ale nyní intenzivně věnují pomoci uprchlíkům.

09:11
23. 4. 2024

Ukrajinské ambasády a konzuláty přestávají obsluhovat muže v branném věku - aby se odchodem do ciziny nevyhýbali mobilizaci. „S cílem zabránit vyhýbání se ze strany občanů Ukrajiny povinnosti vyřídit si otázku vojenské registrace prostřednictvím územních středisek personálního a sociálního zabezpečení a dostupnosti vojenských registračních dokladů nařizuji od 23. 04. 2024 dočasně pozastavit konzulární úkony na žádostech občanů Ukrajiny mužského pohlaví ve věku od 18 do 60 let,“ napsal úřadům náměstek ministra zahraničí Andrij Sybiha v dopise, který získala redakce Zerkalo nedeli.

8:58
23. 4. 2024

Toto jsou orientační odhady bojových ztrát Ruska k dnešnímu dni, uvedly Ozbrojené síly Ukrajiny.

8:38
23. 4. 2024

Rusko v noci na dnešek zasáhlo Oděsu drony, které poškodily obytné budovy a zranily devět lidí. Mezi nimi jsou i děti ve věku 12 a 9 let a také dva kojenci, uvedl dnes guvernér Oděské oblasti Oleh Kiper. Informoval o tom The Kyiv Independent.

Kompletní online

Fotogalerie
20 fotografií