Zóna se bude nacházet v okolí říčky Leskavy na místě již nevyužívaného fotbalového hřiště. Projekt si vybrali sami Brňané, získal ve veřejném hlasování v rámci participativního rozpočtu  „Dáme na Vás“ více než tři tisíce hlasů. 

Sportoviště by v ideálním případě mohlo být zpřístupněno veřejnosti na jaře příštího roku,“ uvedla Kateřina Gardoňová z brněnského magistrátu.

Unikátní dráha

Vybudováno bude hřiště na pétanque, workoutové a herní prvky. Chybět nebudou ani interaktivní tabule o ochraně přírody, a lavičky. Město už vybralo zhotovitele. „Při výběru jsme hodnotili například variabilitu prvků a jejich vhodnost pro všechny věkové kategorie, efektivní skladbu prvků, práci s terénem a další,“ řekl náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Video
Video se připravuje ...

Nové hřiště bude v městské části Bosonohy. Markéta Malá

Netradiční součástí sportovišť bude pumptrack – uměle vytvořený uzavřený okruh určený především pro jízdu na kole. Okruh je tvořený klopenými zatáčkami a vlnami, které umožňují, že lze dráhu projet bez šlapání nebo odrážení. Je ideální na nácvik rovnováhy. Mnohdy jej využívají i skateboardisté nebo bruslaři, a pokud to povrch dovolí, i děti na koloběžkách.

Náklady se možná zvýší

Náklady na vznik nového hřiště činí v současné době necelých 2,4 milionu korun bez daně. Tato suma se ale může ještě změnit, pravděpodobně se zvýší.

„Celková alokovaná částka na daný projekt je téměř tři miliony korun bez DPH. Je tedy pravděpodobné, že přibudou ještě nějaké prvky,“ vysvětlila Gardoňová.

Fotogalerie
12 fotografií