Zastupitelstvo městské části právě projednávalo zprávu kontrolního výboru. Michal Závodský se dotazoval místostarostky Brno–střed Michaely Dumbrovské (63, KDU–ČSL) na okolnosti, za jakých nečekaně poskočila žádost její dcery o byt z osmého na první místo pořadníku.

"Šu" + lín je v pohodě

Poté, co místostarostka situaci objasňovala, vzal si slovo syn zpěváka Ládi Kerndla (75) a bratr zpěvačky Terezy Kerndlové (34), náměstek primátorky Robert Kerndl. Hovořil, jak společně v rámci politického klubu odhadovali znamení horoskopu jednotlivých politiků Brna.

„Pan Závodský vyfasoval rybu. Dokonce tu nejmrštnější, která je velmi chutná a je složité ji sehnat. Je to lín. Kdyby se v jeho případě přidala ještě předpona „šu“, tak si myslím, že je to úplně v pohodě,“ řekl Kerndl a pustil do mikrofonu koledu Purpura na plotně.

Není to tragédie

„Dostalo se mi takového milého vánočního přání či vtipného povídání od 5. nejvýše postaveného muže města Brna. Doufám, že veřejnost tímto rozpoznala kvality pana náměstka,“ reagoval později na oslovení ironicky Závodský. Na sociálních sítích se kvůli tomu okamžitě rozvířila diskuse.

„Od nejstarších dob je falus jedním z nejvýznamnějších symbolů síly, plodnosti a hojnosti. Být takto nazván proto není žádná tragédie,“ uklidňoval Závodského jeden z diskutujících.


I samotný zastupitel si dokázal z vulgárního označení udělat legraci. „Dostal jsem se tak vlastně na úroveň symbolu Brna,“ zavtipkoval Závodský odkazem na tzv. brněnský orloj, který má podobu falusu. „Takže jste dosáhl vlastně nejvyššího brněnského titulu,“ dodal další z diskutujících.

Redakce Blesk.cz se opakovaně snažila s náměstkem Kerndlem spojit. Podle slov jeho asistentky má ale hodně nabitý program, který mu zřejmě neumožnil sdělit či zaslat své vyjádření k této záležitosti.

VIDEO: O daleko pohodovější atmosféru Vánoc se přičinili v Brně strážníci, když nazpívali společně s herci městského divadla tradiční koledy.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci nazpívali vánoční koledy, aby pomohli nemocným dětem Městská policie Brno


Fotogalerie
20 fotografií