Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bartík se Zemanovi omluví za rakovinu: Pošle mu 50 tisíc, prezident trvá na pěti milionech

Autor: jn - 
18. listopadu 2020
12:50

Někdejší radní Brno-střed Svatopluk Bartík (za Žít Brno, 45) se omluví prezidentu Miloši Zemanovi (76), o němž v roce 2017 na facebooku napsal, že má rakovinu. Podrobí se tak částečně verdiktu Městského soudu v Brně, podle něhož se má omluvit a zaplatit k tomu i čtvrt milionu korun.

Proti rozsudku civilního soudu se však Bartík odvolal, stejně učinil i Zeman. Ten stále požaduje jako satisfakci pět milionů korun. Peníze chce pak věnovat na charitu. Rozsudek proto zatím není pravomocný.

„Na radu svého advokáta Pavla Uhla se panu inženýru Zemanovi písemně omluvím a pošlu mu na účet 50 tisíc korun, tedy jedno procento jím požadované částky,“ uvedl Bartík.

Proti povinnosti platit zbylých 200 000 korun se Bartík odvolal. „Stejně jako proti placení nákladů advokátů prezidenta, které činí 100 000 korun, a placení soudního poplatku 50 000 korun,“ upřesnil.

Vypsal na sebe sbírku

Peníze na satisfakci Zemanovi shání Bartík prostřednicvím sbírky na internetu. Podle svých slov je totiž nemajetný.

„Těch 50 000 kč si zatím na krátko půjčím, následně je vrátím, jakmile mi ze sbírky na doniu přijdou peníze,“ prohlásil Bartík.

Video  Městský soud v Brně projednává civilní spor mezi prezidentem Zemanem a Svatoplukem Bartíkem (ex Žít Brno), který o něm v listopadu 2017 napsal, že má rakovinu  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

„Samozřejmě, budu ještě potřebovat zaplatit i svého advokáta. Zatím se na něj složilo už 158 lidí a na sbírkovém účtu je bezmála skvělých 117 000 korun,“ pochvaluje si Bartík.

Co se stalo?

Bartík koncem roku 2017 před lednovými volbami prezidenta napsal, že má Zeman rakovinu, odmítá se léčit a zbývá mu pár měsíců života. Zdůvodnil to tím, že lidé mají právo vědět, jak na tom Zeman je. Později informace z webu stáhl s komentářem, že nečekal takovou negativní odezvu. Zeman byl v té době prezidentem, mandát ve volbách obhájil.

e.lesanova ( 18. listopadu 2020 19:05 )

Bartík je omezený bl.b...a drzost, že si dokonce založil účet, kam mohou lidé posílat peníze, to jen potvrzuje Není důvod snižovat žádanou položku, Bartík si sám honem "odklonil" vše, co vlastnil, jeho útok proti MZ byl cílený a nelze přehlížet, že se jednalo o akt záměrný před volbami..Bartík by se měl začít chovat jako dospělá osoba, vymožená částka poputuje na Klokánek na pomoc dětem a to je jen dobře...Takže tohle "divadlo", co se snaží Bartík teď předvádět je jen ukázka jeho totální vymaštěnosti

badot ( 18. listopadu 2020 15:05 )

Ať si kožich políbí p.r.d.e.l. Stejně je prolezlej rakovinou a hlavně blbostí. Doufám, že čapne koronu a hotovo...

denisz ( 18. listopadu 2020 13:25 )

Správně Bartíka grilují za to svinstvo, kdy
před volbami kandidáta pošpinil, v zájmu
prosazení svého moulu, pro veřejnost hodně
nepřijatelného. Takhle se zlepší politická
kultura snad pro všechny jemu podobných.
To mu trvalo, než se omluvil. Dostane slevu
na pokutě, postižený není tak mstivý, ale
pořádek musí být. . . .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa