Jméno Dvořáka se objevilo na seznamu oceněných letos 28. října spolu s Karlem Gottem (†80), Karlem Fialou (†95) a dalšími umělci. Až to bude vzhledem ke koronavirové situaci možné, dostane Medaili za zásluhy. Bere to jako poctu? „Samozřejmě že ano! Podívejte, já nejsem sběratel vyznamenání, doma nemám vystavené žádné metály, medaile... Tedy pár medailí za tenis tady mám. Tohle je ale opravdu velice milé,“ uvedl oblíbený herec v rozhovoru pro Aha!.

Jak sám přiznává, jeho prvotní reakce byla hlavně překvapení. „Popravdě řečeno? Trochu mě to zaskočilo. To je první výrazné ocenění za mou pětapadesátiletou kariéru u divadla. Takže si člověk musí takového ocenění vážit,“ podotkl skromně nejslavnější český představitel vodníků z pohádek.

VIDEO: Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako Maxipes Fík

Video
Video se připravuje ...

Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako Maxipes Fík Adam Balažovič

Vzhledem  k tomu, že v současnosti je nouzový stav kvůli koronaviru, muselo se nakonec předávání státních vyznamenání přeložit až na další rok. Josefa to prý ale nemrzí, naopak tuto volbu chápe. „Myslím, že to bylo správné rozhodnutí, a předpokládal jsem, že to bude odložené,“ přiznal.

„Nepůsobilo by to dobře a bylo by to nevhodné. A použiju i snad výraz – nevkusné! Ve chvíli, kdy všichni žijou ve zmatku a nervech... Nebylo by to příjemné pro nikoho. Pro lidi, kteří to budou sledovat, ani pro lidi, kteří to přebírají,“ mínil dokonce Dvořák, který se prý do hereckého důchodu zatím nechystá. Až se otevřou divadla, hodlá zase zářit na prknech, která znamenají svět, a dělat lidem radost.

VIDEO: Prezident Miloš Zeman po projevu k návrhu státního rozpočtu odešel s pomocí dvou bodyguardů z jednacího sálu Poslanecké sněmovny. (11. 11. 2020)

Video
Video se připravuje ...

Prezident Miloš Zeman po projevu k návrhu státního rozpočtu odešel s pomocí dvou bodyguardů z jednacího sálu Poslanecké sněmovny. (11. 11. 2020) Blesk Zprávy

Fotogalerie
36 fotografií