„Bytový dům Hvězdová se nachází v samotném centru města, nedaleko radnice Brna sever. Uzavírá nedokončený městský blok činžovních domů z předválečného období. Tvoří vstupní bránu do parku Hvězdička a do nově vznikajícího obytného souboru „vnitroblok Francouzská“. V kontextu Brna jde o lokalitu s neopakovatelným charakterem,” je přesvědčen tvůrce návrhu, architekt Roman Gale.

Terasy s výhledem

Hvězdová je navržená na půdorysu písmene L a přiléhá oběma svými vnějšími fasádami k zeleni městských parků. „Ustoupené šesté a sedmé podlaží tvoří střešní krajinu obytných teras s jedinečnými výhledy na panorama Brna,“ ujistil Gale.

Rezidence nabídne různé dispozice bytů - od menších 1+kk v nižších patrech budovy, přes rozlehlé apartmány ve vyšších patrech, až po  penthouse se střešní terasou a výhledem na celé Brno o výměře 150 m².


Zájemci budou mít nabídnut zcela nový koncept bydlení, tzv. Turn key řešení. „Majitel kupuje s bytem také interiér přímo na míru. Celková investice přesáhne částku čtvrt miliardy korun. Dokončení projektu je naplánováno do konce roku 2021,“ dodal architekt.

VIDEO: V Brně vznikají nejen byty pro náročné zájemce, ale i pro lidi bez domova.
Fotogalerie
9 fotografií