Trestní oznámení na osmi desítkách stran na něj podal prostřednictvím pražské advokátní kanceláře mladý Brňan, stojící mimo politické dění v moravské metropoli. A městské státní zastupitelství spis nyní předalo k vyšetření policii.

Hollan měl podle trestního oznámení kromě jiného zneužít služebního auta k soukromým jízdám za přítelkyní či kamarády. Kontrolní výbor magistrátu, z jehož zjištění podání vychází, napočítal již dříve 24 sporných jízd, při kterých například ujelo služební auto v době Hollanovy dovolené 2 545 km.

Oznámení pracuje i se 79 vykázanými služebními jízdami do Prahy. Náměstek Hollan navíc nevlastní řidičský průkaz, po celou dobu jeho »služebních cest« mu měl být podle trestního oznámení k dispozici i řidič, zaměstnanec magistrátu.

Advokátní kancelář navrhuje Hollana stíhat mimo jiné pro přečin zneužití pravomoci veřejného činitele a přečin neoprávněného užívání cizí věci.

Detektivové si podle informací Blesk.cz již na magistrát přišli vyzvednout dokumenty, týkající se provozu služebních automobilů. „Mohu potvrdit, že policie přijala k prošetření podnět na prověření možného zneužití služebního vozidla," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Odmítl zároveň konkretizovat, o jakou osobu se jedná.

Hollan: Je to už dvanácté trestní oznámení

Náměstek Matěj Hollan informaci o svém stíhání nepopřel. „Mohu potvrdit, že na mne někdo v souvislosti s používáním služebního auta podal trestní oznámení. Je to zhruba dvanácté trestní oznámení, co na mne podávají moji političtí protivníci, jako Michal Hašek (jihomoravský exhejtman za ČSSD – pozn. red) či hazardní mafiáni. Policie zatím vše uzavřela stejně, že k ničemu nedošlo,“ uvedl Hollan.

„Celá věc se, předpokládám, bude řešit po svátcích. Pokud bude chtít policie vysvětlení, rád jí ho podám, nemám s tím problém. Své jsem k tomu ostatně již dříve řekl,“ dodal.

VIDEO: Náměstek primátora Brna pro dopravu Matěj Hollan (Žít Brno) v reakci po verdiktu Vrchního soudu v kauze Uber.

Video
Video se připravuje ...

Náměstek primátora Brna pro dopravu Matěj Hollan (Žít Brno) v reakci po verdiktu Vrchního soudu v kauze Uber. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
7 fotografií

Náměstek Matěj Hollan informaci o svém stíhání nepopřel. „Mohu potvrdit, že na mne někdo v souvislosti s používáním služebního auta podal trestní oznámení. Je to zhruba dvanácté trestní oznámení, co na mne podávají moji političtí protivníci, jako Michal Hašek (jihomoravský exhejtman za ČSSD – pozn. red.) či hazardní mafiáni. Policie zatím vše uzavřela stejně, že k ničemu nedošlo,“ uvedl Hollan.

„Celá věc se, předpokládám, bude řešit po svátcích. Pokud bude chtít policie vysvětlení, rád jí ho podám, nemám s tím problém. Své jsem k tomu ostatně již dříve řekl,“ dodal.