Smuteční hosté, kterých bylo nakonec na čtyři stovky, se do divadla trousili už půl hodiny před začátkem pohřbu. Nechyběl mezi nimi například hudební parťák Tomáše Kluse Jiří Kučerovský, herec Zdeněk Junák, hudebník Zdeněk Kluka a náměstek primátora Matěj Hollan a pochopitelně téměř všichni herci brněnské scény. Většina žen už při příchodu neskrývala slzy.

Rozloučení začalo úderem poledního smyčcovou verzí beatlesáckého songu Yesterday. U rakve, která byla umístěna v samotném středu jeviště, se po čtveřicích střídali herci a další zaměstnanci divadla jako čestná stráž. 

První smuteční řeč pronesl režisér a herec Petr Gazdík. „Byl jsi tónem, hlasem a zvukem našeho divadla,“ rozloučil se zesnulým. Na jevišti ho pak vystřídal ředitel Stanislav Moša, který připomněl, že Vorlíček stál jako zvukový režisér za zpracováním asi stovky hudebních i činoherních představení. „Byl jsi perfekcionistou v práci i v životě. Žil jsi naplno a takový život přináší i šrámy. Ztratili jsme v tobě víc než syna,“ řekl ve své řeči.

Kolegové Vorlíčka uctili jeho oblíbenými písněmi

Smuteční řeči prokládaly skladby Vorlíčkových oblíbených kapel, především Beatles, Queen a dalších, živě zazněly i dvě muzikálové písně. Ve finále se zpěváci a herci divadla se zemřelým zvukovým režisérem rozloučili titulní písní ze slavného muzikálu Vlasy. Přítomní poté povstali a s padající oponou několik minut aplaudovali. Zazněly i výkřiky Bravo!

Zvukový režisér Městského divadla Brno Milan Vorlíček zemřel 6. března v nemocnici, kam byl převezen poté, co při otužování uvízl pod ledem v brněnském lomu Hády. Bez kyslíku bohužel strávil půl hodiny a lékařům se ho nepodařilo zachránit. 

Fotogalerie
40 fotografií