Dahlgren je ve vazbě ve věznici v Brně-Bohunicích od srpna, kdy jej USA vydaly k trestnímu stíhání do ČR. Je prvním Američanem, kterého Spojené státy vydaly české justici ke stíhání. Kriminalisté v minulosti opakovaně uvedli, že zajistili dostatek důkazů usvědčujících Dahlgrena z vraždy. Její motiv ale zatím neznají. Snaží se jej zjistit společně s psychology a psychiatry, kteří posuzují jeho duševní stav.

Dahlgren požádal o propuštění na kauci již v srpnu. Soud ale tento návrh zamítl. Vůbec se tedy nejednalo o částce, kterou by byl cizinec ochoten za své propuštění na účet soudu složit.

Dahlgrenův advokát Richard Špíšek ČTK před dnešním jednáním řekl, že jeho klient si je vědom toho, že "šance na propuštění jsou nereálné". Ve věznici je na tzv. bezpečnostním oddělení. Je určeno pro zadržené, jež jsou pro ostatní nebezpeční.

Američan je podezřelý z toho, že v roce 2013 zavraždil sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. Po činu prý založil v jejich rodinném domě požár. Mrtvé objevili při likvidaci požáru hasiči. V tu chvíli se již Dahlgren vracel letadlem do USA. Po přistání jej na letišti v jeho vlasti zadržela policie. Dva roky se pak vedla jednání, zda jej USA vydají ke stíhání do ČR.

Fotogalerie
5 fotografií